• Bieden jullie ook avondonderwijs bij FC Extra?

  Wij verzorgen ook ’s avonds onderwijs, omdat veel van onze deelnemers volwassenen zijn die overdag werken. Wilt u weten waar en wanneer er avondonderwijs is bel dan met tel. 058 284 22 00.

 • Doet FC Extra ook aan klanttevredenheidonderzoek?

  Wij houden regelmatig evaluatiegesprekken met onze deelnemers/cursisten en onze opdrachtgevers. In het kader van het Keurmerk Inburgeren neemt FC-Educatie deel aan een extern klanttevredenheidsonderzoek onder cursisten en opdrachtgevers.

 • Heeft het Friesland College het Keurmerk Inburgeren?

  Ja, sinds februari 2007. Het Friesland College was een van de eerste instellingen die een Keurmerk Inburgeren behaalde. Het toezicht wordt uitgeoefend door de Stichting Blik op Werk.

 • Ik ben 19 en heb mijn havo niet afgemaakt. Kan ik bij het Friesland College mijn certificaten voor wiskunde en maatschappijleer doen?

  Ja dat kan. Geef je op voor een van de voorlichtingsbijeenkomsten van het VAVO. De data van de voorlichtingsbijeenkomsten vind je op deze website. Het VAVO werkt in schooljaren, dus is het verstandig om tijdig naar een voorlichting te gaan. Je kunt ook een afspraak maken met het intaketeam via vavo@fcroc.nlof 088 0600 2200.

 • Ik heb jaren in de zorg gewerkt, maar ik wil graag wat anders. Ik wil graag een beroepskeuzetest doen. Kan ik bij jullie advies krijgen?

  Wij kunnen u helpen met het in beeld brengen van uw capaciteiten en interesses en het kiezen van een passende opleiding. Bel met ons informatienummer voor een afspraak : tel. 088 - 0600 22 00

 • Is er een leeftijdsgrens voor volwassenenonderwijs bij FC Extra?

  Volwasseneneducatie richt zich op volwassenen vanaf 18 jaar. Uitzondering op die regel is het VAVO. In het Voortgezet Algemeen Volwassenenonderwijs kunnen ook cursisten deelnemen van 16 en 17 jaar op basis van overeenkomsten met de school voor voortgezet onderwijs waar zij zijn ingeschreven voor vmbo-tl, havo of vwo. Zij kunnen dan hun schoolloopbaan afmaken bij het Vavo. Een leeftijdsbovengrens is er niet. FC Extra verzorgt ook onderwijstrajecten voor ouderen.

 • Is FC Extra ook buiten de provincie Friesland actief?

  FC Extra voert ook opdrachten uit buiten de provincie Fryslân en werkt samen met partners in andere regio’s.

 • Kan FC Extra ook bij ons in het bedrijf een onderwijstraject verzorgen?

  Wij zijn niet alleen gebonden aan de locaties van het Friesland College. Wij verzorgen door de gehele provincie heen onderwijstrajecten. Vaak maken we dan gebruik van faciliteiten van onze ketenpartners, maar ook in bedrijven kunnen we onderwijs bieden in de werkomgeving van de deelnemers. Graag zelfs, want hoe dichter bij de praktijk, hoe beter. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Fc Extra: 088 0600 22 00.

 • Kun je je zelf aanmelden bij het Talencentrum?

  Nee, je kunt alleen door je opleiding aangemeld worden. Voor de extra lessen t.b.v. een herexamen kun je je zelf wel aanmelden.

 • Kunnen deelnemers bij FC Extra individueel instromen of kan dat alleen aan het begin van het schooljaar?

  Jazeker, het Friesland College heeft gekozen voor een flexibele instroom. Dit houdt in dat cursisten op ieder moment in het jaar kunnen beginnen met het in een contract overeengekomen traject, behalve in de zomervakantie en de kerstvakantie.

 • Verzorgt FC-Educatie ook re-integratie trajecten?

  FC Extra is geen reïntegratiebedrijf, maar richt zich op scholing en ontwikkeling van mensen. Wij werken wel vaak samen met reïntegratiebedrijven die zich daarbij in eerste instantie richten op de bemiddeling van de deelnemers.

 • Waarom wordt er niet met een boek/methode gewerkt?

  Omdat in iedere groep studenten zitten met een verschillend taalniveau en leerwens. Boeken zijn statisch en theoretisch. Wij gaan er vanuit  dat de taal op zich geen doel is, maar het gebruiken van de taal! Wat heb je aan theorie als je het in de praktijk niet kunt toepassen. Natuurlijk krijg je wel ondersteunende theorie en grammatica. Zo kan ieder op zijn eigen niveau werken.

 • Werkt FC Extra ook met vrijwilligers?

  Wij werken uitsluitend met goed opgeleide docenten/begeleiders. Wij verzorgen wel trainingen voor vrijwilligers van andere organisaties, bijv. bestuursleden van verenigingen en ouders van basisschoolleerlingen.